Marcel Winatschek's Tokyopunk
blog

livet. 04.01.

Jag ska väl försöka på mig ett inlägg nu, som jag har på känn att den kan bli en aning lång, deal with it! ;). Så vad har hänt sen 2010? rätt så mycket vill jag påstå, där det negativa väger lite tyngre tyvärr, men lite positivt finns där också! Jag tycker att vi börjar med det negativa, så att man har det gjort. Som dom flesta kanske vet så hamnade jag i rullstol strax efter studenten 2006 (som jag tog cirka 4 år senare pga medicinska skäl..) som senare blev att jag fick en elrullstol då jag inte längre kunde använda min vänstra arm. Tiden gick, och det har nu slutat med att jag har tappat funktionen på båda benen, båda armarna, samt att jag har tappat det mesta av talet. Varken jag eller läkarna vet vad som kan vara fel, trots ett oändligt antal läkarbesök, prover och tester. Det enda man har kommit fram till, och det enda som har sagts till mig, är att det är någon form av muskelsjukdom. Allt detta negativa har som sagt påverkat mitt liv, min vardag, min sysselsättningar, för att inte tala om mina föräldrar som har fått ta hand om mig dygnet runt, fram tills den senare tiden, återkommer om det snart. När jag gick gymnasiet så var det Medielinjen med inriktning fotografering som gällde, då foto var mitt stora intresse! Allt detta med problemen gällande mina armar, har gjort att jag inte kan fotografera längre. Jag kan inte heller hålla på med grafiskdesign i samma utsträckning som förrut, men jag lär mig! Mer om det strax. Nog om allt negativt, och över till det mer positiva! För cirka tre år sedan, så började personal från ett hemtjänstföretag komma hem till mig. Det var varannan dag som en person kom, främst med hjälp av dusch, och att ta mig utomhus en stund om dagarna. Då hjälpen jag fick som var på 60 samt 90 minuter, så anlitades en personlig assisstent till slut. Jag har fått gå igenom många olika assisstenter, tills nu, då jag har tre stycken som jag tycker är jättebra! Mycket av den hjälp jag fått, och allt annat, har gjort mig, som jag personligen tycker och känner, mer frammåt! Innan allt som har hänt, så var jag mycket mer blyg och osäker, enligt mig själv, och det kan ju inte ses som allt annat än positivt, eller hur? En annan sak som är kul är att det nu finns två stycken hundar i familjen! Jag har alltid älskat hundar, och att vi nu har två stycken, det är jättekul! Även tatueringar är något som jag alltid har tyckt mycket om! Och nu har jag själv skaffat tre stycken! Och fler är på väg! En sista grej som är positiv, det är att jag nu kan styra och skriva på min dator helt själv, utan att vara i behov av mina armar och händer! Allt det med hjälp utav en speciell kamera som man sätter ovanpå skärmen, reflextejp på pannan och ett virtuellt tangentbord på skärmen, för att kunna skriva! Jag kom på nu att jag har glömt skriva ner några till saker, men det kommer i ett senare inlägg, när orken finns!

Kommentera

Lynx 04.01.

Starkt jobbat jag är stolt över dig ska du veta!
Min bror borde snacka med dig och få samma driv <3

Carina 04.01.

Underbara du!!! Så fint skrivet av dig och kan förstå att det måste vara jobbigt/ansträngande att skriva! Mycket bra jobbat! Väntar med spänning på nästkommande text!
Go Man Go ❤

Benke 04.01.

Jag lyfter på hatten och önskar dig ett fint 2014.

Tala är silver, tiga är guld vet du.

Fotografi är också ett av mina stora intressen.
Även om du inte kan skjuta längre så kan du sikta. Tänk på det.

Leone 05.01.

Fint skrivet. Du är verkligen en stark och inspirerande människa.

Veronica Larsson 05.01.

Oj va jag blev berörd av ditt inlägg. Jag försöker sätta mig in i och förstå, din situation,men det är förståss svårt att veta hur Du Dennis känner. Jag finner inga ord, jag kan bara hoppas, hoppas av hela mitt hjärta att Du tillsammans med läkare får någon rätsida på vad din kropp utsätts för. Dennis, Jag känner verkligen med dig och önskar att jag på något sätt kunde hjälpa dig, ja trolla eller vad som helst. Många stora kramar till Dig!
Veronica❤️

sue 21.01.

Jag läser detta högt för mig själv. Att du är så positiv i allt mörker, gör mig förbluffad men oxå stolt att jag finns med på din Fb som din vän så jag får läsa att du oxå är positiv. Det är vackert. Men att du även lärt dig nya saker på ditt egna lilla vis och att du inte ser hinder utan möjligheter till att göra saker fast på ditt sätt.

Jag tycker även att du borde skriva en bok så du kan stärka andra. För man blir så uppåt av att läsa hur du vägrar ge dig och det är en fin egenskap glöm aldrig det.

tänk på allt du kan lära andra med dina knep som med datan tex. Och även andra tips som du håller inne med he he

Att man inte uppskattar dom enkla sakerna i livet så som livet själv. Men det gör du♡

JETZT KOMMENTIEREN!