Marcel Winatschek's Tokyopunk
blog

gadd. 06.01.

I detta inlägg så hade jag tänkt att förklara lite vad mina tatueringar som jag har, står för och vad dom betyder för mig! Även några bilder kommer att läggas upp. Min första tatuering som jag gjorde var under slutet av sommaren 2012. Jag hade då en assistent som också gillade tatueringar, och han kände en kompis som råkade jobba på tatueringsstudion Salong Betong. Jag hade länge gått och funderat på vad jag ville göra som min första tatuering. Efter att jag en dag kollade på en av mina favoritfilmer ‘Donnie Darko’, så beslutade jag mig! I en scen så vaknar huvudpersonen i filmen upp på en golfbana, med siffrorna  ‘28:06:42:12‘ inskrivna med tusch på underarmen. Siffrorna står för 28 dagar,   6 timmar,  42 minuter,  och 12 sekunder innan världen går under, fast i filmen såklart. Jag gjorde den av den enkla anledningen att det är från en av mina favoritfilmer, och så är det något som dom flesta funderar över vad det står för, när dom ser den. Min andra tatuering gjorde jag i September 2013, på en tatueringsmässa.  Detta motiv är nog något som dom flesta känner till, och vet vad det är. Jag har sedan jag var tre år, och köpte ett Nintendo 8 bitars, varit galen i tv-spel. Nu när jag blivit sjuk, och inte kan använda mina händer för att spela längre, så tyckte jag att det vore en kul ide att tatuera in kontrollen från min första tv-spel konsol som jag köpte för 25 år sedan! Hela kontrollen tatuerades inte in, utan bara knapparna. Jag tyckte det var en rolig ide, och ett som jag inte sett förut.  Min tredje tatuering gjordes redan dagen efter min andra! Även den gjordes på tatueringsmässan. Detta motiv är något som jag gjorde lite på impuls, men är mest nöjd med! Det är på mina fingrar på högerhanden, med bokstäverna  ‘s  t  f  u‘, vilket är en förkortning som används på nätet, och står för,  ‘Shut The Fuck Up’. Den gjorde jag mest för att den kan anses som lite kaxig och stötande, vilket jag tycker är kul! Den står även för att jag har tappat mycket av mitt tal, och som en liten påminnelse, om jag mot all förmodan får talet tillbaka.

tattoo-t1tattoo-t2
tattoo-t3

Kommentera

JesperM 06.01.

Måste säga att du har väldigt bra anledningar till dina gaddningar. Det är viktigt att sina tatueringar har en betydelse. Donnie Darko-tatueringen är grym, likaså filmen. Förstod direkt när jag såg den på fb att det var ifrån filmen. Även de andra två har bra betydelser såklart.
Lirade själv 8bitars som en tok, och Stfu kopplar jag till Counter-strike-tiderna när allt skulle förkortas för att man skulle hinna skriva i teamsay medan man spelade. Sen har det bara rullat på med förkortningar.
Ser fram emot nya gaddningar!
Kör hårt! =P

Carina 09.01.

Härligt att läsa om hur du tänkt med dina alster på din egen duk. Visst är det märkligt hur man bara kan känna så rätt för något som en annan inte ser alls. Jag har ju bara en liten groda att stoltsera med, ser fram emot vad som kommer näst. (Hoppas att denna text syns)…

Varga 11.05.

Jag tycker att dina tatueringar är skitsnygga! Hoppas på att min kompis kommer upp till Stockholm snart så att hon kan ta med sig sin maskin och hälsa på ;)

JETZT KOMMENTIEREN!